0
Covid-19

Coronatest voor reizen

By 28 december 2020No Comments
coronatest voor reizen

Coronatest voor reizen

Coronatest voor reizen naar Nederland

Tijdens de persconforentie van 14 december jongstleden kondigde premier Rutte een nieuwe lockdown aan. Een van de maatregelen is dat reizigers van buiten de EU of het Schengengebied die naar Nederland komen in de meeste gevallen een negatieve Covid-19-testuitslag moeten kunnen overhandigen. Dit wordt ook wel een non-Covid 19 verklaring genoemd.

Coronatest voor reizen naar buitenland

Wanneer je vanuit Nederland naar het buitenland wilt reizen heb je in veel gevallen ook een ondertekende verklaring nodig dat de testuitslag van de PCR-test (in de volksmond coronatest) negatief was. Dit geldt voornamelijk voor reizen per boot of per vliegtuig. De landen die een Non-Covid verklaring vragen verandert voortdurend. Controleer daarom ongeveer een week voor je vertrek wat de regels zijn in het land waar jij naar toe gaat. Zo kun je je op tijd laten testen.

Non-Covid19 verklaring aanvragen in 10 stappen

Heb je plannen om naar het buitenland te gaan? Volg dan de volgende stappen:

  1. Controleer voordat je je reis boekt wat het advies van de Rijksoverheid is. Dit kun je doen op de website www.nederlandwereldwijd.nl.
  2. Controleer daarna welke maatregelen het land van je bestemming heeft. Kun je aan deze regels voldoen?
  3. Vraagt het land waar jij naar toe wilt om een Non-Covid verklaring? Zorg dan dat je uiterlijk 72-48 uur voorafgaand aan je reis een PCR-test kunt uitvoeren.
  4. Een PCR-test is online te koop. Lees hier waar je op moet letten bij het kopen van een PCR-test.
  5. Let er op dat het bedrijf een Non-Covid19 verklaring kan en mag afgeven. Dit is een voorbeeld van een betrouwbare PCR-test waar je een gratis Non-Covid verklaring bij krijgt. (Indien de uitslag negatief is.)
  6. Houd rekening met verzendtijd van de test.
  7. Controleer de geldigheidsduur van een Non-Covid verklaring voor het land waar jij naar toe gaat. Voor sommige landen is dit 48 uur, voor ander landen 72 uur en voor sommige landen is het weer anders. De verklaring dient nog geldig te zijn op het moment van aankomst op je bestemming. Reken je reistijd dus mee!
  8. Voer de test uit en stuur deze op volgens de instructies bij de test. Bij een negatieve testuitslag kun je een Non-Covid19 verklaring aanvragen. Let op! Sommige organisaties brengen extra kosten in rekening voor een Non-Covid verklaring.
  9. Heeft het land waar jij naar toe gaat geen maatregelen waar je vooraf rekening mee dient te houden? Controleer dit dan een week én een paar dagen voor je vertrek nogmaals, de maatregelen veranderen regelmatig.
  10. Zorg dat je bij aankomst op je bestemming de geldige Non-Covid19 verklaring kunt overhandigen.

Goede reis en blijf gezond!

Leave a Reply