Skip to main content
Covid-19

Coronatest voor reizen

By 28 december 2020mei 27th, 2021No Comments
coronatest voor reizen

Coronatest voor reizen

Coronatest voor reizen naar buitenland

Wanneer je vanuit Nederland naar het buitenland wilt reizen heb je in veel gevallen een Non-Covid verklaring nodig. Dit wordt ook wel een reisverklaring of reiscertificaat genoemd. De lijst met landen die een Non-Covid verklaring vragen verandert voortdurend. Controleer daarom ongeveer een week voor je vertrek wat de regels zijn in het land waar jij naar toe gaat. Zo kun je je op tijd laten testen.

Non-Covid verklaring aanvragen in 10 stappen

Heb je plannen om naar het buitenland te gaan? Volg dan de volgende stappen:

  1. Controleer voordat je je reis boekt wat het advies van de Rijksoverheid is. Dit kun je doen op de website www.nederlandwereldwijd.nl.
  2. Controleer daarna welke maatregelen het land van je bestemming heeft. Kun je aan deze regels voldoen?
  3. Vraagt het land waar jij naar toe wilt om een Non-Covid verklaring? Zorg dan dat je  72-24 uur voorafgaand aan je aankomst op je bestemming een reiscertificaat ontvangt.
  4. Een PCR-test is online te koop. Lees hier waar je op moet letten bij het kopen van een PCR-test.
  5. Let er op dat het bedrijf een Non-Covid verklaring kan en mag afgeven. Dit is een voorbeeld van een betrouwbare PCR-test waar je een gratis Non-Covid verklaring bij krijgt.
  6. Houd rekening met verzendtijd van de test. De bezorgdiensten hebben het momenteel erg druk en bezorgen niet standaard de volgende dag. Wil je er zeker van zijn dat je uitslag op tijd binnen is? Geef je sample dan af bij het laboratorium of verstuur deze middels spoedbezorging.
  7. Controleer de geldigheidsduur van een Non-Covid verklaring voor het land waar jij naar toe gaat. De meeste landen hanteren een geldigheidsduur van 72 uur. In sommige landen mag een testuitslag maximaal 48 uur oud zijn en in een aantal landen is de geldigheid weer anders. De verklaring dient nog geldig te zijn op het moment van aankomst op je bestemming. Reken je reistijd dus mee!
  8. Voer de test uit en stuur deze op volgens de instructies bij de test. Bij een negatieve testuitslag ontvang je een Non-Covid verklaring.
  9. Heeft het land waar jij naar toe gaat geen maatregelen waar je vooraf rekening mee dient te houden? Controleer dit dan een week én een paar dagen voor je vertrek nogmaals, de maatregelen veranderen regelmatig.
  10. Zorg dat je bij aankomst op je bestemming de geldige Non-Covid verklaring kunt overhandigen.

Goede reis en blijf gezond!

Leave a Reply